Monday, October 26, 2015

Batik sale Oktober 2015


Postage: RM7 for Pen.Malaysia and RM10 for Sabah/Sarawak. 

~~~~~ Please pm / SMS / Whatsapp 017-984 2138 to purchase.





BANDINGKAN HARGA KAMI BARU BELI.

Like page Batik Sutera Cantik untuk dapatkan batik lukis asli.

Harga TERENDAH dipasaran! 

Design yang TERKINI!

Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia!

Tawar-menawar dialu-alukan!

PM kod kain kepada kami.
SMS / WhatsApp : 017 - 984 2138 untuk fast reply ;)

P/S : Setiap design adalah Exclusive (1 Design 1 Pasang sahaja). Tempah sekarang sebelum terlambat. First come first serve!

Share dengan kawan-kawan tawaran hebat ini.




Batik murah Oktober 2015


Get your dream batik at reasonable price on this month.
Thank you for your support!

sms/whatsapp 0179842138
















Friday, October 2, 2015

Mengenali Harga Sutera.


Harga sehelai sutera akan di pengaruhi oleh dua faktor:

1. material

2. proses cantingan
*jika menggunakan material crepe & cantingan 7 lapis warna, maka secara automatiknya kain itu akan mahal

*jika menggunakan kain rayon & lukisan brush sahaja, maka kain itu akan murah

*jika menggunakan material crepe & lukisan brush kain itu akan jadi mahal juga sebab material crepe sudah mahal..

Ini panduan ranking harga kain dari murah ke mahal
1. rayon (murah, agak kasar, sama seperti jacquard)

2. jacquard (agak mahal, berkilat, lembut, paling banyak digunakan untuk sutera lukis)

3. crepe (tak berkilat, lembut, sejuk, tahan lasak & agak mahal daripada jacquard)

4. satin (berkilat, paling mahal, sejuk & berat, betul2 nampak eksklusif)

New stocks - Jubah Maxi Crepe

Assalamualaikum semua...

Wah lamanya tak bercanda di blog batik ni. Kesibukan yang melampau hehe. Heaaaa sekarang kita ada produk baru yer iaitu Jubah Maxi Kain Crepe. Dari saiz S hingga XXL. Ukuran nanti saya update satu-persatu. 

Harga bermula dari RM280 sehelai bagi yang tiada permata dan RM290 sehelai bagi jubah yang ada permata. Walau bagaimanapun harga masih boleh dirunding lagi wahai sahabat pelangganku sekalian alam heheee.

Buat sementara ini, anda boleh pilih dari gambar di bawah. Dan sms/whatsapp saya 0179842138. Untuk booking macam biasa hendaklah deposit RM50 bayaran pertama dan bakinya boleh bayar hujung bulan bayaran kedua seperti biasa. Janji tak boleh tukar atau cancel.

Sekiranya anda cancel jugak booking anda tu, maka saya akan mendermakan RM50 anda kepada mereka yang memerlukan (contoh: masjid, rumah anak yatim dll). Dapat juga pahalakan!

Sekian, dulu buat masa ini. Silakan memilih jubah anda sekarang.






Thursday, October 1, 2015

Batik Murah Stok OKtober 2015


[ N.E.W A.R.R.I.V.A.L ] 
BATIK EXCLUSIVE 

AFTER LESS: RM260!!!

Normal price: RM299
Material: Crepe 

Postage: 
RM7 for Pen.Malaysia and RM10 for Sabah/Sarawak. 

Please pm / SMS / Whatsapp 017-984 2138 to purchase.

p/s: harga borong lain ya, lebih murah. Min 10 helai...




Thursday, August 6, 2015

Batik sutera murah di online

Assalamualaikum :)
Antara koleksi terbaru daripada kami. 
Design dan kaler2 yang sangat gojes dan memikat hati. 
whtsap utk book dan pmborong 0179842138...
Tawaran harga terbaik drpd saya untuk anda semua inshaAllah.


Terima kasih.